Meklēšanas forma

Apmācies 17 °C DR vējš 2.7 m/s
Pirmdiena, 2018. gada 20. AugustsVārda dienu svin: Bernhards, Boriss, Rojs

Pirmās piena paku laivas jau top

Jana Bahmane
Vēl līdz 19. augustam ģimenes, draugu kompānijas, darba un amatiermākslas kolektīvi, sporta komandas un citi interesenti var pieteikties dalībai «Baltais» Piena paku laivu regatē, kas Lielupes ūdeņos notiks 25. augustā. Dažas komandas, kuras pieteikušās laikus, jau uzsākušas darbu pie laivu būvniecības.

«Ideja un piena pakas mums jau ir, arī tehniskais projekts – gatavs, un drīz uzsāksim darbu pie laivas būvniecības,» stāsta būvtehnikas nomas uzņēmuma «Ramirent» Jelgavas filiāles vadītājs Kaspars Bērziņš. Viņš papildina, ka šis būs otrais gads, kad «Ramirent» Jelgavas nomas punkts piedalīsies regatē, taču gatavošanās procesā iesaistās arī kolēģi no Rīgas un Saldus. «Mēs uzskatām – kāpēc gan nepiedalīties savā pilsētā notiekošajos pasākumos? Esam Jelgavas patrioti – dodamies Pilsētas svētku gājienā un iesaistāmies citos pilsētas pasākumos. Tā ir iespēja parādīt sevi un atbalstīt savu pilsētu,» uzskata K.Bērziņš. Piena pakas laivas būvniecībai «Ramirent» komandai bija gan no pērnā gada iekrājumiem, gan arī papildu materiālus, ko nodrošina regates atbalstītājs AS «Tukuma Piens», regates dalībnieki saņēma Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē «Kultūra».

Jāatgādina, ka Piena paku laivu regates žūrija galvenokārt vērtēs ideju radošumu, un sacensību laureāti tiks noteikti sešās nominācijās: «Oriģinālākā laiva», «Visatraktīvākā komanda», «Inovatīvākā laiva», «Treknākais piena plosts», «Pilnīgs sviests» un «Ātrākā laiva». Pieteikties dalībai regatē var ŠEIT. Jāpiebilst, ka saņemt piena pakas laivu būvniecībai var, iepriekš vienojoties ar organizatoriem – iestādi «Kultūra».

Piena paku laivu prezentācijas, parādes un ātruma braucieni, apbalvošana un noslēguma ballīte 25. augustā notiks Lielupes promenādē. Bet Hercoga Jēkaba laukumā šajā dienā tradicionāli pulcēsies pārtikas amatnieki no visiem Latvijas novadiem, piedāvājot nogaršot un iegādāties savu produkciju, kā arī piedalīties atraktīvos kulinārijas konkursos.

Foto: no «Jelgavas Vēstneša» arhīva

Viedokļi

Pievienot komentāru

Saistītie raksti